Blogs: No rhythm no Floww!
Wandelcoaching
De heilzame werking van wandelen
In de 4de editie van D Magazine Domburg sta ik als wandelcoach met een interview. Wil je meer weten over de heilzame werking van wandelen? Lees dan hieronder het hele […]
Lees verder
Coaching
Overprikkeld zenuwstelsel?
Helaas hebben veel mensen bewust of onbewust last van een overprikkeld zenuwstelsel. Met alle prikkels waar we dagelijks mee te maken krijgen is dat helemaal niet zo gek.
Lees verder
Coaching
So sit with it… & voel wat er te voelen is
Als er iets gebeurt dat je pijn doet, zijn er maar drie opties: de pijn van je af duwen (vermijding), de pijn naar je toe trekken (dramatisering) of de pijn voelen (acceptatie). Loop niet weg voor pijn
Lees verder
Coaching
Menselijke grenzen. Herken jij ze?
Wat me opvalt in de coaching is dat we als mens soms alles lijken te doen… Behalve genoeg rust nemen en naar de signalen van ons lichaam luisteren. Niet gek we soms zo moe zijn.
Lees verder
Burnout
Op ontdekkingsreis naar mezelf
Burnout... Een woord wat ik de afgelopen jaren vaker voorbij heb zien komen bij anderen maar nooit van had verwacht dat het ook met mij geassocieerd kon worden.
Lees verder
Burnout
1 op de 6 werknemers heeft burnout klachten
Jaarlijks ervaart 17% van de beroepsbevolking in Nederland burn out klachten en symptomen. De huidige werkzame beroepsbevolking bestaat uit ca. 8,3 miljoen mensen.
Lees verder
Mindfulness
“JOH, TREK HET je niet aan, gewoon loslaten!” 
We willen dingen loslaten die niet meer goed voor ons zijn. Tijdens de wandelsessies zie ik dit vaak. Begrijpelijk, alleen in het dagelijks leven willen we er weinig ruimte en tijd voor vrij maken.
Lees verder
Leiderschap
Zelfbewustzijn is de sleutel naar leiderschap
We praten er graag over: jezelf verbeteren, ontwikkelen en groeien. Vaak hebben we ook ideeën hóe we die verbetering kunnen bereiken. Zo worstelen we wat af met onszelf.
Lees verder
Wandelcoaching
Oud-topbasketbalster is nu wandelcoach
Yolanda houdt mensen een spiegel voor. Bewegen is de rode draad in haar leven. Door met mensen te gaan wandelen, helpt ze hen van hun stressklachten of burn-out af.
Lees verder
Burn out herstel
Dagindeling bij burnout herstel
Om te herstellen van een burnout is rust, reinheid en regelmaat belangrijk. Daarom heb ik op basis van de ervaringen van coachees een dagindeling gemaakt.
Lees verder
Burnout preventie
Burn out! Hoe komt het zover?
Onlangs ontving ik een bericht van Rini. Rini heeft een 1-1 coachingstraject gevolgd in Oranjezon. Hij was uitgevallen op zijn werk door burn out-klachten. Wat heeft coaching hem opgeleverd?
Lees verder
Burn out herstel
Week- of dagplanning bij stress/burn-out
Een week- of dagplanning helpt je om je week overzichtelijk te maken. Daarmee creëer je rust en structuur. Bij stress en burn-out is het belangrijk dat je een houvast in je week hebt.
Lees verder
Lifecoaching
Stress?! Bob zijn ervaringsverhaal
Op het moment dat ik de coachingssessies aanging zat ik niet goed in mijn vel, dit speelde al langere tijd. Om echt tot de kern van mijn spanningen en vermoeidheid te komen...
Lees verder
Loopbaan coaching
Wat wil ik NU echt met mijn loopbaan?
Wat wil ik NU echt met mijn loopbaan? Is dit het nu? Waar ben ik mee bezig? Wat wil ik nu echt met mijn werkende leven? Vragen die ik geregeld tegenkom in mijn praktijk.
Lees verder
Burnout
Liever een gebroken been…
Burnout en stress hoe gaan we er mee om? Een aantal jaren geleden zag ik een filmpje voorbij komen online: ‘If physical health problems were treated like mental health problems’. Ik deel dit graag met je.
Lees verder
Burnout preventie
Kans op burnout door thuiswerken
Burn out ligt op de loer door thuiswerken tijdens deze crisis. Wanneer we er zelf voor kiezen om thuis te werken zijn we gelukkiger. Daarentegen speelt verplicht thuiswerken een burn-out in de kaart.
Lees verder
Burn out herstel
Het belang van een goede ademhaling
Zes keer per minuut ademen is al genoeg. Veel mensen ademen echter veel sneller en dat is zonde. Het kost onnodig veel energie en kan klachten veroorzaken. Hoe adem jij?
Lees verder
Loopbaan coaching
Hoe houd jij je zaag scherp in 2021?
Ken je dat verhaal ‘van de houthakker die zich in het zweet werkt om een boom om te zagen? uit de bestseller, De 7 eigenschappen van effectief leiderschap, van Stephen Covey? 
Lees verder
Wandelcoaching
Wandelcoaching. Wat zijn de voordelen?
Wandelcoaching is een fijne manier van coachen waarbij je jezelf (weer) in beweging zet. Je wandelt in de natuur waarbij de coach regelmatig de natuur actief inzet in het gesprek.
Lees verder
Burnout
De 5 Kernsymptomen van burn-out:
HERKEN JE DIT? | De 5 Kernsymptomen van burn-out: fysieke en psychologische uitputting, concentratieproblemen, heftige emotionele reacties, mentaal afstand nemen...
Lees verder
Burnout
Dit zijn de 12 fasen van een burnout
12 Fasen in het proces naar een burn-out Freudenberger en North hebben 12 fasen in het proces naar burn-out gedefinieerd. De meeste mensen doorlopen deze stappen in het proces alvorens […]
Lees verder
Burnout preventie
Signalen van stress: herken jij ze?
Op basis van mijn jarenlange ervaring met de behandeling van chronische stress en burnout heb ik een top 10 samengesteld van klachten en signalen van stress: Moe, geen zin, futloos.
Lees verder
Burn out herstel
Burn out?! – Stop de wedstrijd
Veel mensen in mijn praktijk met een burn out spelen een wedstrijd tegen zichzelf. Ze gaan met een strak regime ‘op zoek naar zichzelf’ en dat ‘zelf’ moet zo snel mogelijk gevonden worden.
Lees verder
Burn out herstel
Burnout! Majanka over haar herstel
Deze spiegel staat symbool, omdat ik Majanka tijdens haar burn out herstel ‘in de spiegel heb laten kijken’. Nu kan ze zelf weer verder. Als coach ben ik graag jouw spiegel!
Lees verder
Loopbaan coaching
Welk werk past bij mij? Je toekomst na Corona!
In wat voor werk kom ik het beste tot mijn recht? Deze vraag ontving ik laatst van Barbara. Door de corona-periode en het vele thuiswerken begon ze zich af te vragen welk werk nu echt bij haar past.
Lees verder
Coaching
NOBCO. Zekerheid in professionele coaching.
Als professionele coach ben ik aangesloten ben de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO). NOBCO is de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland.
Lees verder
Burn out herstel
Annedien vertelt over haar burn out…
In het najaar van 2019 kreeg ik voor de tweede keer een burn out. Ik kwam mijzelf behoorlijk tegen en wist niet hoe ik hier uit moest komen. Ik ben heel blij dat ik Yolanda tegen kwam.
Lees verder
Lifecoaching
Je authentieke zelf zijn… Waar begin je?
Om jezelf te kunnen zijn is het van belang dat je jezelf beter leert kennen. Dat je ontdekt wie je in de kern, in essentie bent. Dat je bewust wordt van hoe dat bij jou van binnen werkt.
Lees verder
Burnout
Een burn out los je niet op met wilskracht
Een burn out los je niet op met wilskracht. Maar hoe kom je er dan wel zo snel mogelijk vanaf? En wat kan ik er zelf aan DOEN? Als burn out coach hoor ik deze vraag dagelijks.
Lees verder
Loopbaan coaching
Wil ik wel terug? Je toekomst na Corona!
Deel 1: Wil ik wel terug naar mijn werk? Wil ik wel terug naar zoals het was? Nu de maatregelen rondom Corona wat aan het versoepelen zijn, staan veel mensen voor een keuze.
Lees verder
Burnout
Van burnout naar werkplezier
Ruim 1 jaar geleden knapte het elastiek. Na jarenlang in de oranjemodus geleefd te hebben, was alle energie weg. Het ging gewoon echt niet meer. Ik kwam thuis te zitten, burnout!
Lees verder
Werkstress
‘Niet perfect is ook goed’…
Nu we massaal thuis aan het werk zijn lees ik berichten in de media dat steeds meer thuiswerkers erdoorheen zitten, spanningsklachten ervaren of tegen een burn-out zitten.
Lees verder
Lifecoaching
Stress? Pak de flow van de zomer.
Ben je te druk? Heb je geen tijd? Ren je naar de eindstreep van de zomervakantie? Dan is dit het moment om voor jezelf te kiezen. Om mee te liften op de flow van de zomer.
Lees verder
Lifecoaching
Coaching? Ik ben toch niet gek!
Je iPhone updaten, een functioneringsgesprek. Zaken die we als normaal beschouwen. Als het om persoonlijke ontwikkeling gaat komen we in actie bij stress/burnoutklachten.
Lees verder
Burnout preventie
En, heb je lekker geslapen? + 15 tips
Vaak is dit het eerste wat we elkaar ’s morgens vragen. Voor één op de vijf Nederlanders is slapen niet zo vanzelfsprekend. Zij kampen met serieuze slaapproblemen.
Lees verder
Burnout
Burnout? 8 tips om te verlangzamen
Tegenwoordig hebben we het druk. Heel druk. We vinden dit heel normaal. Druk zijn is de nieuwe norm lijkt het wel. Maar is het wel zo normaal? Tijd om te verlangzamen ontbreekt. 
Lees verder
Burnout
Hoe herken je een burnout?
Kenmerken burnout: hoofdpijn, moe, piekeren, negatieve gedachten, nek en schouderklachten, slecht slapen, concentratieproblemen, stress, spanning in je lijf.
Lees verder
Werkgeluk
Van werkdruk naar werkgeluk…
Ervaar je veel druk op je werk? Ga je over je grenzen heen? Ervaar je weinig balans tussen werk en privé? Maak je lange dagen? Ben je moe? Bang dat je ontslagen wordt?
Lees verder
Loopbaan coaching
Wat had ik zin om te starten met coaching!
Wil je weten hoe ik als professioneel coach werk? In deze blog een inkijkje bij een van mijn coachingssessies in de natuur. Een persoonlijk verhaal van een coachcliënt.
Lees verder
Lifecoaching
2019: Ontdek je floww! En kom in beweging
Van floww krijg je energie. Maar waarom is floww belangrijk? En wanneer spreek je van floww? Welke stappen ga jij zetten om je floww te ontdekken? Wat ga jij anders doen?
Lees verder
Lifecoaching
Decemberstress?! + 6 tips voor rust
Mindfulness en decemberdrukte. Het lijkt met elkaar in tegensprak. Maar hoe word je zen te midden van al het feestgedruis? Hoe ga je daar een beetje mindful mee om?
Lees verder
HSP
HSP? Gestoord van al die prikkels!
Als hsp-er kon ik jarenlang niet goed mijn draai vinden in mijn leven. De wereld waar ik onderdeel van uitmaakte overweldigde me vaak. Ik werd gestoord van al die prikkels.
Lees verder