Soms voelt het leven overweldigend, alsof alles even te veel is en je niet weet waar je moet beginnen. Dat is oké. Iedereen heeft van die momenten. Het belangrijkste is […]
Pak je mindset aan: ga van ruis naar floww in je leven Stel je voor: tien mensen in exact dezelfde situatie krijgen hetzelfde probleem voorgeschoteld, en je ziet tien totaal […]
Zo ga je om met stress op de werkvloer: bepaal je eigen tempo Stress op de werkvloer is iets waar velen mee te maken krijgen. De druk om constant te […]
De overgang naar de wintertijd kan een uitdaging zijn door kortere dagen en minder daglicht, wat invloed heeft op je energieniveau en stemming. Met de volgende 8 praktische tips kun […]
Een vakantie zou een tijd van ontspanning en herstel moeten zijn, vooral als je te maken hebt met burnout en/of stressklachten. Het is essentieel om niet verstrikt te raken in […]
In de 4de editie van D Magazine Domburg sta ik als wandelcoach met een interview. Wil je meer weten over de heilzame werking van wandelen? Lees dan hieronder het hele […]
Helaas hebben veel mensen bewust of onbewust last van een overprikkeld zenuwstelsel. Met alle prikkels waar we dagelijks mee te maken krijgen is dat helemaal niet zo gek.
Als er iets gebeurt dat je pijn doet, zijn er maar drie opties: de pijn van je af duwen (vermijding), de pijn naar je toe trekken (dramatisering) of de pijn voelen (acceptatie). Loop niet weg voor pijn
Wat me opvalt in de coaching is dat we als mens soms alles lijken te doen… Behalve genoeg rust nemen en naar de signalen van ons lichaam luisteren. Niet gek we soms zo moe zijn.
Burnout... Een woord wat ik de afgelopen jaren vaker voorbij heb zien komen bij anderen maar nooit van had verwacht dat het ook met mij geassocieerd kon worden.
Jaarlijks ervaart 17% van de beroepsbevolking in Nederland burn out klachten en symptomen. De huidige werkzame beroepsbevolking bestaat uit ca. 8,3 miljoen mensen.
We willen dingen loslaten die niet meer goed voor ons zijn. Tijdens de wandelsessies zie ik dit vaak. Begrijpelijk, alleen in het dagelijks leven willen we er weinig ruimte en tijd voor vrij maken.
We praten er graag over: jezelf verbeteren, ontwikkelen en groeien. Vaak hebben we ook ideeën hóe we die verbetering kunnen bereiken. Zo worstelen we wat af met onszelf.
Yolanda houdt mensen een spiegel voor. Bewegen is de rode draad in haar leven. Door met mensen te gaan wandelen, helpt ze hen van hun stressklachten of burn-out af.
Om te herstellen van een burnout is rust, reinheid en regelmaat belangrijk. Daarom heb ik op basis van de ervaringen van coachees een dagindeling gemaakt.
Onlangs ontving ik een bericht van Rini. Rini heeft een 1-1 coachingstraject gevolgd in Oranjezon. Hij was uitgevallen op zijn werk door burn out-klachten. Wat heeft coaching hem opgeleverd?
Een week- of dagplanning helpt je om je week overzichtelijk te maken. Daarmee creëer je rust en structuur. Bij stress en burn-out is het belangrijk dat je een houvast in je week hebt.
Op het moment dat ik de coachingssessies aanging zat ik niet goed in mijn vel, dit speelde al langere tijd. Om echt tot de kern van mijn spanningen en vermoeidheid te komen...
Wat wil ik NU echt met mijn loopbaan? Is dit het nu? Waar ben ik mee bezig? Wat wil ik nu echt met mijn werkende leven? Vragen die ik geregeld tegenkom in mijn praktijk.
Burnout en stress hoe gaan we er mee om? Een aantal jaren geleden zag ik een filmpje voorbij komen online: ‘If physical health problems were treated like mental health problems’. Ik deel dit graag met je.
Burn out ligt op de loer door thuiswerken tijdens deze crisis. Wanneer we er zelf voor kiezen om thuis te werken zijn we gelukkiger. Daarentegen speelt verplicht thuiswerken een burn-out in de kaart.
Zes keer per minuut ademen is al genoeg. Veel mensen ademen echter veel sneller en dat is zonde. Het kost onnodig veel energie en kan klachten veroorzaken. Hoe adem jij?
Ken je dat verhaal ‘van de houthakker die zich in het zweet werkt om een boom om te zagen? uit de bestseller, De 7 eigenschappen van effectief leiderschap, van Stephen Covey?
Wandelcoaching is een fijne manier van coachen waarbij je jezelf (weer) in beweging zet. Je wandelt in de natuur waarbij de coach regelmatig de natuur actief inzet in het gesprek.
HERKEN JE DIT? | De 5 Kernsymptomen van burn-out: fysieke en psychologische uitputting, concentratieproblemen, heftige emotionele reacties, mentaal afstand nemen...
12 Fasen in het proces naar een burn-out Freudenberger en North hebben 12 fasen in het proces naar burn-out gedefinieerd. De meeste mensen doorlopen deze stappen in het proces alvorens […]
Op basis van mijn jarenlange ervaring met de behandeling van chronische stress en burnout heb ik een top 10 samengesteld van klachten en signalen van stress: Moe, geen zin, futloos.
Veel mensen in mijn praktijk met een burn out spelen een wedstrijd tegen zichzelf. Ze gaan met een strak regime ‘op zoek naar zichzelf’ en dat ‘zelf’ moet zo snel mogelijk gevonden worden.
Deze spiegel staat symbool, omdat ik Majanka tijdens haar burn out herstel ‘in de spiegel heb laten kijken’. Nu kan ze zelf weer verder. Als coach ben ik graag jouw spiegel!
In wat voor werk kom ik het beste tot mijn recht? Deze vraag ontving ik laatst van Barbara. Door de corona-periode en het vele thuiswerken begon ze zich af te vragen welk werk nu echt bij haar past.
Als professionele coach ben ik aangesloten ben de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO). NOBCO is de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland.
In het najaar van 2019 kreeg ik voor de tweede keer een burn out. Ik kwam mijzelf behoorlijk tegen en wist niet hoe ik hier uit moest komen. Ik ben heel blij dat ik Yolanda tegen kwam.
Om jezelf te kunnen zijn is het van belang dat je jezelf beter leert kennen. Dat je ontdekt wie je in de kern, in essentie bent. Dat je bewust wordt van hoe dat bij jou van binnen werkt.
Een burn out los je niet op met wilskracht. Maar hoe kom je er dan wel zo snel mogelijk vanaf? En wat kan ik er zelf aan DOEN? Als burn out coach hoor ik deze vraag dagelijks.
Deel 1: Wil ik wel terug naar mijn werk? Wil ik wel terug naar zoals het was? Nu de maatregelen rondom Corona wat aan het versoepelen zijn, staan veel mensen voor een keuze.
Ruim 1 jaar geleden knapte het elastiek. Na jarenlang in de oranjemodus geleefd te hebben, was alle energie weg. Het ging gewoon echt niet meer. Ik kwam thuis te zitten, burnout!
Nu we massaal thuis aan het werk zijn lees ik berichten in de media dat steeds meer thuiswerkers erdoorheen zitten, spanningsklachten ervaren of tegen een burn-out zitten.
Ben je te druk? Heb je geen tijd? Ren je naar de eindstreep van de zomervakantie? Dan is dit het moment om voor jezelf te kiezen. Om mee te liften op de flow van de zomer.
Je iPhone updaten, een functioneringsgesprek. Zaken die we als normaal beschouwen. Als het om persoonlijke ontwikkeling gaat komen we in actie bij stress/burnoutklachten.
Vaak is dit het eerste wat we elkaar ’s morgens vragen. Voor één op de vijf Nederlanders is slapen niet zo vanzelfsprekend. Zij kampen met serieuze slaapproblemen.
Tegenwoordig hebben we het druk. Heel druk. We vinden dit heel normaal. Druk zijn is de nieuwe norm lijkt het wel. Maar is het wel zo normaal? Tijd om te verlangzamen ontbreekt.
Kenmerken burnout: hoofdpijn, moe, piekeren, negatieve gedachten, nek en schouderklachten, slecht slapen, concentratieproblemen, stress, spanning in je lijf.
Ervaar je veel druk op je werk? Ga je over je grenzen heen? Ervaar je weinig balans tussen werk en privé? Maak je lange dagen? Ben je moe? Bang dat je ontslagen wordt?
Wil je weten hoe ik als professioneel coach werk? In deze blog een inkijkje bij een van mijn coachingssessies in de natuur. Een persoonlijk verhaal van een coachcliënt.
Van floww krijg je energie. Maar waarom is floww belangrijk? En wanneer spreek je van floww? Welke stappen ga jij zetten om je floww te ontdekken? Wat ga jij anders doen?
Mindfulness en decemberdrukte. Het lijkt met elkaar in tegensprak. Maar hoe word je zen te midden van al het feestgedruis? Hoe ga je daar een beetje mindful mee om?
Als hsp-er kon ik jarenlang niet goed mijn draai vinden in mijn leven. De wereld waar ik onderdeel van uitmaakte overweldigde me vaak. Ik werd gestoord van al die prikkels.